Kezdőlap 5 Az Enterol 5 Élesztőgomba-alapú probiotikum

Élesztőgomba-alapú probiotikum

A probiotikumokról bizonyára már mindenki hallott, hiszen nap mint nap találkozunk velük. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy az egyes készítmények különböző típusú mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyek lehetnek baktériumok, élesztőgombák, illetve ezek keverékei. A baktériumalapú probiotikumok, mint a Lactobacillust, Bifidobacteriumot vagy Bacillus Clausii-t tartalmazó készítmények, elterjedtebbek. Ezektől sok tekintetben eltérnek az élesztőgomba-alapú probiotikumok, például az Enterol. A legszembetűnőbb különbség, hogy utóbbiak igen nagy felületen képesek kifejteni probiotikus hatásukat, mivel az élesztőgombasejtek mérete átlagosan tízszer nagyobb, mint a baktériumsejteké.

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy az Enterol hasmenéscsökkentő hatással rendelkezik, kedvezően befolyásolva mind a hasmenés időtartamát, mind súlyosságát (bizonyos kórokozók esetén).

Nagy könnyebbséget jelenthet, hogy az Enterol az antibiotikumokkal egy időben is bevehető, hiszen nem pusztítja el a gyógyszer hatóanyagát, azaz nem csökkenti a hatását.