Az Enterol

Az Enterolban található hatóanyaggal több száz tudományos, köztük több mint száz klinikai vizsgálatot végeztek, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a gyógyszer hatékony és biztonságos.

Hatóanyaga: Saccharomyces boulardii CNCM-I-745

Hatóanyaga

Az Enterol hatóanyaga a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgomba, amely a sörélesztők csoportjába tartozik. Nevét Henry Boulard francia kutató után kapta, aki dél-ázsiai gyümölcsökben fedezte fel a jótékony hatású anyagot az 1920-as években.

A Saccharomyces boulardii CNCM-I-745 törzsét mára több mint 460 millió ember használja világszerte – ez majdnem az Európai Unió teljes lakossága.

Élesztőgomba-alapú probiotikum

A probiotikumokról bizonyára már mindenki hallott, hiszen nap mint nap találkozunk velük. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy az egyes készítmények különböző típusú mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyek lehetnek baktériumok, élesztőgombák, illetve ezek keverékei.

Mikor alkalmazzuk?

Akut hasmenés esetén

Akut hasmenés esetén, a bélmikrobióta funkciójának rendezéséhez és az egyensúlyi állapot visszaállításához.

A tünetek megszűnése után 1-2 napig, maximum 14 napig javasolt a szedése.

Utazás esetén

Az utazás alkalmával jelentkező tünetek megelőzésére és kezelésére, amikor a környezeti tényezők és a megszokottól eltérő mikroorganizmusok jelenléte miatt megnő a diszbiózis kockázata.

Antibiotikum-kúra esetén

Antibiotikum-kúra esetén, amikor az alkalmazott gyógyszer a kórokozók mellett a jótékony hatású bélbaktériumokat is kiírtja, szükség van a bélmikrobióta egyensúlyának helyreállítására.

Javasolt a szedése az antibiotikum kezelés után is, egészen az antibiotikum kiürüléséig.

Egyéb esetekben

Bizonyos funkcionális bélbetegségek esetén, amikor a panaszok hátterében nagy valószínűséggel diszbiózis áll.

Kérje kezelőorvosa tanácsát!

Irritábilis bél szindróma (IBS) esetén, kiegészítő kezelésként.

Alkalmazása

  • A probiotikumokat kúraszerűen érdemes használni. Akár antibiotikum-kúra, akár más okok állnak a probléma hátterében*, 1-1 tablettával nem lehet elérni a kívánt hatást, azaz a bélmikrobióta egyensúlyának helyreállítását.
  • A kapszulát egészben, kevés vízzel érdemes lenyelni, de felnyitva italba vagy ételbe is belekeverhető, amennyiben azok nem túl forróak és nem tartalmaznak alkoholt.
  • 6 éven aluli gyermek számára a kapszula tartalmának fogyasztása folyadékba keverve ajánlott, még célszerűbb a por vagy a Neo forma alkalmazása.
  • A kezelést a hasmenés megszűnését követően még néhány napig folytatni kell. Hasmenéses állapotokban, főleg gyermekeknél a folyadék és ásványi anyagok pótlásáról is gondoskodni kell.

*A pontos alkalmazással kapcsolatban a termékek menüpontban és a betegtájékoztatókban talál bővebb információt.

Étkezés előtt vagy után?

Az Enterol bármikor alkalmazható, szedését nem kell függővé tenni az étkezés vagy az antibiotikum bevételének időpontjától.