Kezdőlap 5 Akut hasmenés kezelése 5 Az időskori hasmenésről

Az időskori hasmenésről

Mit jelent az időskori hasmenés?

Időskorban az ember energiaszükséglete csökken, ami azt jelenti, hogy kevesebbet eszik, táplálkozása egyoldalúvá válik, szervezete pedig nem jut elegendő tápanyaghoz, vagyis kevésbé védett a megbetegedésekkel szemben. Nagyon sokan fordulnak orvoshoz székrekedéssel vagy a hasmenéssel. Utóbbi azért veszélyes, mert lecsökken a szervezetben a folyadék és elektrolit mennyisége, ami komoly következményekkel járhat.

Az emberi szervezet jelentős arányban tartalmaz vizet, ám időskorban a víz mennyisége lecsökken, és a szomjúságérzet is ritkább. Hasmenés esetén a folyadékpótlás elmaradása könnyen kiszáradáshoz vezethet. Ennek jellemző tünetei a fejfájás, a hányinger, a fáradékonyság, az étvágytalanság, a szédülés, a szívritmuszavar, az izomgörcs, a sápadtság és a hűvös bőr.

Az időskorban jelentkező hasmenés VESZÉLYES lehet, szenteljünk neki kellő figyelmet, és azonnal kezdjük el kezelni!

Az időskori hasmenés kezelése

Mivel az idősebbek szervezete általában gyengébb, mint a fiataloké, és gyakrabban kell számolnunk alapbetegségekkel, hasmenés esetén különösen fontos odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő folyadékmennyiség bevitelére.

Az Enterol hatóanyaga, a Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgomba, jól viseli a savas közeget és a gyomorsavat. A gyomron áthaladva már a korai bélszakaszon megkezdi az anyagcserét, és a bélcsatorna végéig kifejti védő hatásait.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Megváltozott immunrendszer (pl.: HIV-fertőzés, kemoterápiás vagy sugárkezelés) esetén az készítmény ellenjavallt!