Az időskori
hasmenésről

Mit jelent az időskori hasmenés?

Időskorban az ember energiaszükséglete csökken, ami azt jelenti, hogy kevesebbet eszik, táplálkozása egyoldalúvá válik, szervezete pedig nem jut elegendő tápanyaghoz, vagyis kevésbé védett a megbetegedésekkel szemben. Nagyon sokan fordulnak orvoshoz székrekedéssel vagy a hasmenéssel. Utóbbi azért veszélyes, mert lecsökken a szervezetben a folyadék és elektrolit mennyisége, ami komoly következményekkel járhat.

Az emberi szervezet jelentős arányban tartalmaz vizet, ám időskorban a víz mennyisége lecsökken, és a szomjúságérzet is ritkább. Hasmenés esetén a folyadékpótlás elmaradása könnyen kiszáradáshoz vezethet. Ennek jellemző tünetei a fejfájás, a hányinger, a fáradékonyság, az étvágytalanság, a szédülés, a szívritmuszavar, az izomgörcs, a sápadtság és a hűvös bőr.

Az időskorban jelentkező hasmenés VESZÉLYES lehet, szenteljünk neki kellő figyelmet, és azonnal kezdjük el kezelni!

Az időskori hasmenés kezelése

Mivel az idősebbek szervezete általában gyengébb, mint a fiataloké, és gyakrabban kell számolnunk alapbetegségekkel, hasmenés esetén különösen fontos odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő folyadékmennyiség bevitelére.

Az Enterol hatóanyaga, a Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgomba, jól viseli a savas közeget és a gyomorsavat. A gyomron áthaladva már a korai bélszakaszon megkezdi az anyagcserét, és a bélcsatorna végéig kifejti védő hatásait.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Megváltozott immunrendszer (pl.: HIV-fertőzés, kemoterápiás vagy sugárkezelés) esetén a készítmény ellenjavallt.