Cikkek
Szabadulj meg mielőbb a hasmenés kellemetlen tüneteitől!

Tudtad, hogy a hasmenés az egyik leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma? Hasmenéses állapotról akkor beszélünk, ha a széklet vizes állagú és szokatlanul laza, valamint, ha naponta többször és nagyobb mennyiségben végzed a „nagydolgodat”. A diagnózisban mindig a széklet állaga a meghatározó. Gyakorlatilag az egyetlen alkalommal jelentkező, szokatlanul laza, vizes állagú székletürítés esetén már hasmenésről beszélünk.

A nyár mindenki számára a pihenésről és a kikapcsolódásról szól, azonban egy-egy betegség sokszor keresztülhúzhatja a terveket. Számos olyan betegség létezik, ami a melegebb hónapokban is gyakran előfordulhat, ezek közé tartozik a hasmenés is. Néha elég hozzá egy apró figyelmetlenség, például, ha elfelejted a kézmosást étkezés előtt, vagy ha nem teszed az ételt időben a hűtőbe.

 

Kiváltó okai között számtalan fertőzés és betegség állhat – okozhatja vírus, baktérium vagy valamilyen parazita is. Ezek a kórokozók legtöbbször akut hasmenést váltanak ki, ami általában gyors, néhány napos lefolyású. Fontos azonban, hogy az enyhébb esetekben se hagyd kezeletlenül a hasmenéses tüneteket. Ezzel egyrészt segítheted a mielőbbi gyógyulást, másrészt megelőzheted a komolyabb megbetegedéseket is.

 

De mit tehetsz azért, hogy minél előbb elmúljanak a panaszaid? Azt már biztos hallottad vagy tapasztaltad, hogy ilyenkor diétázni kell, és nagyon oda kell figyelni a folyadékpótlásra is. Továbbá nagymértékben gyorsíthatod a gyógyulást probiotikum használatával is. A probiotikumok segítenek leküzdeni a tüneteket és védik a bélflórát – utóbbi azért is lényeges, mert ez hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez is.

 

A gyógyszer kategóriába tartozó Enterol probiotikum egyedülálló a probiotikus szerek között, hiszen hatóanyaga a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgomba. Nevét Henry Boulard francia kutató után kapta, aki az 1920-as években dél-ázsiai gyümölcsökben fedezte fel jótékony hatását. Ez az élesztőgomba segít fenntartani a normál bélflóra egyensúlyát, erősíti az immunrendszert és segít visszaállítani a normális bélfunkciókat.

 

Mivel az Enterol probiotikum 250 mg CNCM I-745 vény nélkül kapható gyógyszer, így számos klinikai vizsgálatnak vetették alá, amelyek során igazolták, hogy hatásos a hasmenés időtartamának és intenzitásának a lerövidítésében. Az Enterol probiotikum nem csak a vírusos hanem a baktérium okozta hasmenés leküzdésében is segít, de akkor is hatásos, ha az orvosod úgy dönt, hogy antibiotikum-kúrára van szükséged a mielőbbi gyógyulás érdekében. Mivel az antibiotikumok az Enterol probiotikumban található élesztőgombára nincsenek hatással, így a két gyógyszert akár egyszerre is beveheted. Ez azért jó, mert így nem kell órákat várnod a két szer bevétele között, vagy attól félned, hogy elfelejted a probiotikum beszedését.

 

Összefoglalva tehát odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzheted, illetve lerövidítheted a kellemetlen hasmenéses időszakokat, bármi is legyen a kiváltó ok. Fontos azonban, hogy időben készülj fel, és mindig legyen otthon Enterol, így egy-egy hasmenéses tünetekkel járó megbetegedésből gyorsabban felgyógyulsz és tovább élvezheted a nyári programokat.

 

 

Vissza

Keresés