Cikkek
Az Enterol hatóanyaga

Minden törzs külön kutatást igényel, hogy megállapítsák, annak hatékonyságát és biztonságosságát! Az Enterol a Saccharomyces boulardii CNCM-I-745 -ös törzsét tartalmazza.

Egy db Enterol kapszula/por: 2,5 milliárd élőcsírát tartalmaz. (2,5x10)9

Az Enterol -ban található hatóanyaggal 270 tudományos vizsgálatot végeztek melyek közül 94 volt klinikai vizsgálat. Ezen vizsgálatok bizonyítják, hogy az Enterol hatékony és biztonságos!

A Saccharomyces boulardii CNCM-I-745 törzsét több mint 460 millió ember használja világszerte.

Miért egyedülálló az Enterol probiotikum?

  • A Saccharomyces boulardii hatóanyag előnye, hogy egy időben bevehető antibiotikummal;
  • Bizonyított hatásmechanizmusa van; Bizonyítottan hatékony és biztonságos!
  • Hatékonyan védi, regenerálja a bélcsatornát és serkenti annak immunvédelmét!
  • Segítségével sok esetben megelőzhető, illetve kezelhető a hasmenéses állapotot valamint gyorsítható a bélflóra helyreállítása!
  • Az élesztőgomba sejtek mérete átlagosan 10-szer nagyobb a baktérium sejtekéhez képest. Így a probiotikus hatást igen nagy felületen képes biztosítani a bél érintett szakaszain.

Az Enterol probiotikum egyedülálló hatása a készítmény élesztőgomba-tartalmának köszönhető. A baktériumokat tartalmazó probiotikum készítményekkel ellentétben az Enterol probiotikum az antibiotikummal azonos időben is bevehető, ez pedig egyedülálló a probiotikus gyógyszerek között. Az Enterol probiotikummal ellentétben a baktérium-alapú probiotikum egyes összetevőit az antibiotikumot elölhetik, ha egy időben alkalmazzuk velük, így pedig veszít hatékonyságából. Pontosan ezért a baktérium-alapú probiotikumokat csak az antibiotikum bevétele után néhány órával szabad bevenni. Ez megnehezíti a hasmenés megelőzésére vagy megszüntetésére irányuló probiotikus kezelés ütemezését, ami miatt gyakran elfelejtődik a szükséges adagok bevétele. Az Enterol probiotikum alkalmazásakor nem kell órákat várni az antibiotikum bevétele után. Az Enterol probiotikum és az antibiotikum egy idejű bevételének egyedülálló lehetősége feloldja ezt a problémát. Az Enterol probiotikumra az antibiotikumok nincsenek hatással, így egyszerre vehető be a kettő. Ez egyrészt javítja a beteg együttműködését, hiszen csak egyszer kell túlesni a gyógyszerek bevételén, másrészt csökkenti annak az esélyét, hogy elfelejtjük bevenni vagy beadni a probiotikumot.

Bizonyított hatásmechanizmusa van. Képes bizonyos hasmenést okozó baktériumok hatásainak gátlására. A bélnyálkahártyára tapadva tápláló hatást fejt ki, aminek eredménye egyes emésztőenzimek aktivitásának fokozása. Normalizálja a bélflórát, helyreállítja a vírusok által okozott károsodást, valamint enyhíti a hasmenéses tüneteket. Emellett hatékonyan védi, regenerálja a bélcsatornát és serkenti annak immunvédelmét!


Megelőzheti, illetve kezeli a hasmenéses állapotot valamint helyreállítja a bélflórát! Az alábbi betegségek esetén alkalmazható:

  • Felnőttek és gyermekek heveny hasmenésének kiegészítő kezelése.
  • Kiegészítő kezelésként a bélflóra egyensúlyának helyreállítására antibiotikum-kezelés mellett.
  • Utazással összefüggő hasmenés megelőző kezelése.
  • Kiegészítő kezelésként irritábilis bél szindróma (IBS) esetén.

A hatóanyag további előnye, hogy az élesztőgomba sejtek mérete átlagosan 10-szer nagyobb a baktérium sejtekéhez képest. Ennek köszönhetően elmondható, hogy az Enterol probiotikumban lévő Saccharomyces boulardii a probiotikus hatást igen nagy felületen képes biztosítani a bél érintett szakaszain. Egy db Enterol probiotikum kapszula/por: 2,5 milliárd élőcsírát tartalmaz. (2,5x10)9


Az Enterol hatóanyagának előállítása


Az Enterol hatóanyagának előállítása fagyasztva szárítással, azaz liofilizálással történik. A készítményben ez a gyógyszertechnológiai eljárás biztosítja az élesztőgomba sejtjeinek megfelelő számát, vitalitását és stabilitását. A készítmény ezáltal szobahőmérsékleten is gond nélkül eltartható.

Vissza

Keresés