Cikkek
Hogyan legyen felhőtlen a nyaralás?

Így előzd meg a szabadságot megkeserítő hasmenést

Már te is nagyban készülsz a nyaralásra? Az új élmények tervezgetése közben azért nem árt felkészülnöd néhány lehetséges kellemetlenségre. Az egyik leggyakoribb ok, ami elronthatja a pihenésedet, az a hasmenés, amelynek több kiváltó oka is lehet. Sokaknál az utazással járó stressz, a megváltozott környezet, valamint a nyaralás közben átalakult napirend a ludas. Emellett persze okozhatják a gyomrodnak szokatlan, helyi fogások is, de akkor is óvatosnak kell lenned, ha közelebbi, akár belföldi úti célt választasz.

A megelőzés szempontjából először is fontos az alapvető higiénés szabályok betartása. Figyelj arra, hogy ne vigyél magaddal gyorsan romló élelmiszereket, vagy ha mégis emellett döntesz, akkor mindenképpen legyen nálad hűtőtáska. Megérkezés után pedig mindig tartsd be az alapvető higiénés szabályokat. Moss rendszeresen kezet, alaposan tisztítsd meg a gyümölcsöket, és ne hagyj semmilyen ételt a napon. Ha idegen országban jársz, akkor igyekezz csak palackozott vizet fogyasztani és csak megbízható helyen vásárolj élelmiszert, illetve körültekintően válassz éttermet is.

Mindezek mellett emésztőrendszeredet is fel kell készíteni a változásokra. Ebben nyújt hatékony segítséget az Enterol. Elősegíti az egészséges bélflóra kialakítását, ezzel pedig segít megelőzni az utazási hasmenést is. Ellenállóbbá teszi a gyomrod az idegen hatásokkal szemben (új ételek, szokatlan bacilusok, utazási stressz), így nyaralásodat nem ronthatja el az akár napokig tartó hasmenés.

Azt jó, ha tudod, hogy többféle probiotikus készítmény létezik, amelyek a bennük lévő mikroorganizmusok típusában térnek el egymástól. Vannak olyan szerek, amelyek baktériumokat, vannak, amelyek élesztőgombákat tartalmaznak, és vannak olyanok is, amelyekben ezek keveréke található meg. A különböző típusok nagyjából egyforma hatékonysággal alkalmazhatók például a bélflóra védelme vagy az immunrendszer támogatása esetén, viszont bizonyos szempontoknál egyértelmű az élesztőgomba-alapú készítmények előnye.

Az élesztőgombát tartalmazó probiotikus szerek (mint amilyen az Enterol probiotikum) kiemelkedően teljesítenek például antibiotikumos terápiák esetén is, ugyanis nem gyengítik egymás hatását. A két szer így együtt is szedhető, és nem kell órákat várnod az antibiotikum bevétele után.

Az 50 éve forgalomban lévő, vény nélkül kapható Enterol probiotikum hatóanyaga a  Saccharomyces boulardii élesztőgomba, amely a sörélesztők csoportjába tartozik. Nevét Henry Boulard francia kutató után kapta, aki jótékony hatását a dél-ázsiai gyümölcsökben fedezte fel az 1920-as években. A Saccharomyces boulardii élesztőgomba segít fenntartani a normál bélflóra egyensúlyát, erősíti az immunrendszert és segít visszaállítani a normális bélfunkciókat. Kúraszerűen alkalmazva napi egy kapszulával vagy tasakkal felkészítheted emésztőrendszeredet az utazásra, és megelőzheted a hasmenést, ha pedig már fennáll a probléma, alkalmazása pár nap alatt megszünteti a tüneteket, hogy nyaralásodat ne árnyékolhassák be a hasmenéssel járó kellemetlenségek.

Vissza

Keresés