Cikkek
Ne ezen múljon a családi vakáció!

Fürdőruha, naptej, fényképezőgép… hosszú a pakolós lista egy-egy vakáció előtt, és valami mindig kimarad a bőröndből. A legfontosabbakra azonban általában duplán odafigyelünk. Ilyen az útipatika is, ám annak összeállítását sem bízhatjuk a véletlenre. Fontos, hogy vértezzük fel magunkat az utazók betegsége, a hasmenés ellen is!

Amikor az utazás megfekszi a gyomrunkat

Az szinte mindenkinek ismerős, mennyire meg tudja nehezíteni, sőt el tudja rontani a nyaralást egy egyszerű hasmenés is, de azt már kevesebben tudják, hogy a statisztikák szerint éppen a gyomor- és bélrendszeri megbetegedések a leggyakoribb kerékkötői a felhőtlen pihenésnek. Ha jobban belegondolunk, ez nem is olyan meglepő, hiszen az otthonunktól távol, idegen, mások által is látogatott helyeken könnyebben terjednek a fertőzések, és hajlamosabbak vagyunk óvatlanabbul viselkedni, mint egyébként. Eleve igaz ez már akár egy rövidebb belföldi kiruccanás esetében is, de egy külföldi utazás során a szervezet egészen új kihívásokkal találja magát szembe: más éghajlat vagy időzóna, a megszokottól eltérő fogások és higiéniás körülmények várnak rá. Elég egy mosatlan gyümölcs, egy óvatlanul elfogyasztott pohár víz, egy félig átsült hús, és kész a baj. Ha nem figyelünk oda, olyan - akár a szervezetünk számára eddig ismeretlen - mikroorganizmusok (pl.: Escherchia coli, Salmonella, Shigella és Campylobacter baktériumok) kerülhetnek be a bélflóránkba, amelyek felborítják annak egészséges működését, és hirtelen fellépő hasmenést idéznek elő, ami adott esetben egyenes utat jelenthet a kórházba.

Inkább megelőzni, mint kezelni a bajt

Ha szeretnénk megkímélni magunkat a kellemetlenségektől, érdemes néhány egyszerű szabály betartani.

  • Zöldséget, gyümölcsöt csak alaposan megmosva és hámozva vagy főzve fogyasszunk!
  • Bármilyen nehéz, mondjunk le bizonyos kulináris örömökről, úgy mint félig átsütött hús, hal, pasztőrözetlen tejtermék, nyers, tojás.
  • Kizárólag palackozott vagy felforralt innivalót fogyasszunk - jégkocka nélkül! Strandolás közben se nyeljünk vizet!
  • Bár ezt manapság már szinte mondanunk sem kell, de kézmosás, kézmosás, kézmosás… és fertőtlenítés!
  • Még ha minden ajánlást betartunk is, készüljünk fel a legrosszabbra, és legyen nálunk házipatika!

Hogyan tegyük rendbe a dolgokat odabent?

A hasmenés egyik komoly „mellékhatása” a kiszáradás, ezért nagyon fontos, hogy azonnal pótoljuk az elveszített vizet, illetve a sót, cukrot, és haladéktalanul kezdjük el kezelni a problémát. Az utazással összefüggő hasmenéses panaszokra az egyik legjobb választás a klinikailag bizonyított hatású, vény nélkül kapható Enterol. A Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgombát tartalmazó készítmény a bélnyálkahártyára tapadva fejti ki tápláló hatását, fokozza egyes emésztőenzimek aktivitását, gátolja bizonyos hasmenést okozó baktériumok működését, és enyhíti a kellemetlen tüneteket. Az Enterol igazoltan lerövidíti az akut hasmenés időtartamát, legyen az vírusos vagy bakteriális eredetű, ráadásul bátran alkalmazható gyerekeknél is - 0 éves kortól. Ezért akár belföldre, akár más országokba indulunk, feltétlenül szereljük fel vele az úti patikákat! Mivel a távolabbi úticélok nagyobb kihívások elé állítják a szervezetet, ilyenkor fontos a prevenció is. Már indulás előtt kezdjük el szedni az Enterolt, és hazaérkezés után pár napig még folytassuk a kúrát, hiszen az Enterol gátolja a káros baktériumok megtelepedését és óvja a bélnyálkahártyát, egy egészséges bélflóra pedig úton-útfélen nagyobb biztonságot jelent.

További tudnivalók az Enterolról:
https://www.enterolprobiotikum.hu/

Vissza

Keresés