Cikkek
A probiotikus terápia új innovációja

2022. januártól újabb taggal bővült a már jól ismert liofilizált Saccaharomyces boulardii CNCM I-745 élesztőgomba sejteket tartalmazó Enterol gyógyszer termékcsalád.

Enterol Neo 250 mg por és oldószer belsőleges szuszpenzióhoz, egy innovatív instant gyógyszerforma. A por és oldószer elkülönítve található egy palackban melyből közvetlenül alkalmazás előtt gyorsan, egyszerűen elkészíthető egy friss erdei gyümölcsös ízű szuszpenzió. Ennek az innovatív gyógyszerformának kiemelkedő előnye a társkészítményekkel szemben, hogy praktikusan és egyszerűen bárhol, bármikor pohár nélkül is étkezéstől függetlenül bevehető.

A csomagolásban található gyűrűt a kupakra téve ütközésig el kell jobbra csavarni. Ekkor a kupakban található lyukasztó fül átszúrja a záró fóliát és az erdei gyümölcsös ízű, édesített vizet tartalmazó palackba hullik. (Ha ez elmarad, a hatóanyag a kupakban marad.) Szuszpendálás után a kupak balra csavarással eltávolítható és a szuszpenzió fogyasztható.

A Saccharomyces boulardii hatékonyságát számos klinikai tanulmány bizonyította. Közvetlenül akadályozza számos baktériumfaj növekedését és toxintermelését. Igazoltan lerövidíti a hasmenés időtartamát. Akut hasmenésben a szokásos adagja gyermekeknek és felnőtteknek naponta 1-2-szer 1 palack.

A gyakori antibiotikum fogyasztás hatására a bélflóra összetételének változatossága hosszú időre, jelentősen csökkenthet. A bélflóra normál összetételének felborulása vezethet az antibiotikum-szedés egyik leggyakoribb mellékhatásához, a hasmenés kialakulásához, ami a bélflóra egy figyelmeztető jelzése.

Amennyiben antibiotikum kezelés kapcsán baktérium alapú probiotikumot választ a két készítmény bevétele között pár óra különbség javasolt.

Azonban az Enterol alkalmazhatóságát tovább segíti és egyedivé teszi, hogy gombafajta révén együtt szedhető antibiotikumokkal. Így többé nem kell észben tartanunk, hogy mikor vettük be az antibiotikumot, hogy ahhoz igazítsuk a probiotikum használatát, ami nagy könnyebbséget jelenthet.

Vissza

Keresés