Cikkek
A bélflóráról röviden

A bélflóra több billió mikroorganizmusból tevődik össze. Melyet baktériumok, vírusok és gombák alkotnak. Különösen fontos, hogy a vírusok, baktériumok és gombák kellő arányban és változatban legyenek jelen a bélflórában. Sok fajta feladatot ellátnak, mint pld.: segítenek az emésztésben, védelmi vonalat képeznek megvédik a kórokozóktól a szervezetet, valamint erősítik az immunvédelmet! Amikor kevesebben, illetve nem elég változatosan vannak jelen a bélflórában akkor felborul az egyensúly és létrejön a diszbiózis (kiegyensúlyozatlanság) állapota. Ez az állapot szerepet játszhat számos betegség kialakulásában, mint pl: gyomorbélhurut, antibiotikumhoz társuló hasmenés, Crohn betegség, depresszió, cukorbetegség és allergiák. Az életstílus is hatással van a bél mikrobiótájának összetételére. Az alábbi dolgok például felboríthatják: stressz, dohányzás, alkoholfogyasztás, egyes gyógyszerek, különösen antibiotikum alkalmazása, diéta vagy környezet éles váltása. Szerencsére sokféle módon lehet pozitívan befolyásolni a bélflóra összetételét, például kiegyensúlyozott diétával (magas rost, alacsony zsír és szénhidrát).

Probiotikumok szedésével melyek egyensúlyban tartják a bélflórát. Ezek megtalálhatóak a joghurtokban, sajtokban és a savanyú káposztában. Ezek a probiotikus törzsek szintén megtalálhatóak különböző étrend-kiegészítőkben vagy gyógyszerekben.

Az Enterol probiotikum hatékonyan védi, regenerálja a bélcsatornát és serkenti annak immunvédelmét!

Antibiotikum szedéshez társuló hasmenés megelőzése

A teljes antibiotikum fogyasztás 65%-kal nőtt 2000 és 2015 között. Az antibiotikum nem tud különbséget tenni a szervezetben normálisan is megtalálható jó, és a betegségeket okozó rossz baktériumok között, így befolyásolhatja a bélflóra egészséges működését, ami a bélflóra egyensúlyának felborulásához vezet. A gyakori antibiotikum fogyasztás hatására a bélflóra összetételének változatossága hosszú időre, jelentősen csökkenthet. A bélflóra normál összetételének felborulása vezethet az antibiotikum-szedés egyik leggyakoribb mellékhatásához, a hasmenés kialakulásához. A bélflóra egy figyelmeztető jelzése. Többet felfed, mint ami kívülről látszódik! Három felnőttből egy szenved az antibiotikum mellékhatásaként jelentkező hasmenéstől. Mivel a bélflóra normál összetétele az antibiotikus kezelést követően gyakran nagyon lassan áll helyre, a hasmenés az antibiotikum szedés befejezése után 6 héttel is jelentkezhet.

Egy figyelmeztető jelzés, arra vonatkozólag, hogy a bélflóra kiegyensúlyozatlan állapotba került, amit úgy hívunk, hogy diszbiózis. Sőt amikor elmúlik a hasmenéses állapot a bélflóra kiegyensúlyozatlan állapota (diszbiózis) még mindig megfigyelhető, akár 6 hónappal az antibiotikum fogyasztás/kezelés után.

Antibiotikum fogyasztás alatt, védje meg bélflóráját és őrizze meg bélflórája egészségét! A bélbaktériumok elengedhetetlenek: vitamint és energiát vonnak ki a táplálékból, támogatják az immunrendszert, megvédik a bélflórát az inváziós mikroorganizmusoktól, melyek betegséget okozhatnak. Az probiotikum segít megvédeni a bélflórát és megőrizni a bélflóra egészségét antibiotikum szedés alatt is.

A legtöbb baktérium alapú probiotikumra hatással van az antibiotikum. Azonban az probiotikum SB CNCM-I-745 nem érzékeny az antibiotikumokra ezáltal egy időben bevehető azzal. Az probiotikum megvédhet az antibiotikum okozta hasmenéstől mialatt helyreállítja a bélflóra egyensúlyát. Tudományosan bizonyított hatékonyság. Nem érzékeny az antibiotikumra, melynek előnye, hogy egy időben bevehető vele. Mindenki számára alkalmas kiszerelésekben 0 éves kortól alkalmazható.

Vissza

Keresés