Cikkek
A gyerekbetegségek hozzátartoznak az óvodások, iskolások mindennapjaihoz.

Megúszni nem lehet, de felkészülni rá igen. Szülőként sokat tehetünk az immunrendszer megedzéséért, ha pedig már itt a baj, a minél gyorsabb gyógyulásért.

Bizonyára minden szülőnek ismerős a helyzet: alighogy óvodás lesz a gyerek, betegeskedni kezd.

A magyarázat valójában egyszerű: az ember immunitása tíz éves korára alakul ki teljesen, a közösségbe kerülés pedig nemcsak lelkileg, de testileg is sokként éri a kicsiket, hiszen a szervezetük hirtelen számtalan fenyegető vírussal és baktériummal találja magát szembe. Bár iskolásként edzettebbé válnak, a közösségben még mindig könnyűszerrel elkaphatnak valamit, hiszen jól tudjuk: egy-egy fertőzés akár egész osztályokat ledönthet a lábáról. Ezt nem lehet kivédeni, sőt: bizonyos esetekben jobb is túlesni rajta, az viszont nem mindegy, hogy a betegség mennyi időre szegezi ágyhoz a diákokat.

Hogyan eddzük meg a gyerek immunrendszerét?

Az immunrendszer folyamatos erősítésével befolyásolható a megbetegedések gyakorisága és lefolyása.

Az ellenállóképesség növeléséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás - rendszeres alvásciklussal. Fontos a testmozgás, lehetőleg a szabad levegőn, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a betegségek a gyomorban kezdődnek.

Ezért érdemes figyelmet fordítani a kiegyensúlyozott és racionális étrend kialakítására, amiben minden nap helyet kapnak a friss gyümölcsök és zöldségek is.Ha kibillen az egyensúly

Mára bizonyítást nyert a tény, hogy a gyomor-bélrendszerben élő különböző mikroorganizmusok (baktériumok, vírusok, gombák) alkotta bélflóra önálló szervként működik. Amellett, hogy az emésztésért és a szerves anyagok lebontásáért felel, enzimeket és vitaminokat is termel, befolyásolja az agy, a hormon- és az immunrendszer működését. Vagyis a belső egyensúly megőrzése rendkívül fontos. A bél mikrobiótájának helyreállításához ajánlott probiotikus kultúrát tartalmazó élelmiszereket beiktatni a gyermek étrendjébe. Ilyen például a joghurt, a kefir, az érett sajtok vagy a savanyú káposzta. Viszont ha valamilyen fertőzés vagy egy antibiotikum-kúra hatására túl nagy számban pusztulnak el a jótékony hatású baktériumok, és kialakul a hasmenéses állapot, célzott probiotikumkezelésre is szükség van.

A nem étrend-kiegészítőként, hanem gyógyszerként bejegyzett Enterol hatékony és megbízható kezelést kínál a károsodott bélflóra és bélcsatorna egyensúlyának helyreállítására. Külön előnye a baktériumalapú probiotikumokkal szemben, hogy egy időben bevehető az antibiotikummal, mert különleges hatóanyaga, a Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgomba nem érzékeny rá. Az Enterol alapvetően a bélnyálkahártyára tapadva fejti ki tápláló hatását, fokozva ezzel egyes emésztőenzimek aktivitását, gátolva a hasmenést okozó baktériumok egy részének hatásait, és enyhítve a kellemetlen tüneteket.

Vissza

Keresés