Cikkek
Ma már szinte mindenki tudja, hogy az antibiotikum-kúra következményei elkerülhetőek.

A bűvös szó a PROBIOTIKUM. De hogy mikor, mennyit és melyiket érdemes beszedni, hogy az valóban hatásos legyen, az már nem feltétlenül egyértelmű. Cikkünkben segítünk leegyszerűsíteni a kérdést.

Napjainkban egyre többet hallani arról, hogy a gyomor-bélrendszerben élő különböző mikroorganizmusok (baktériumok, vírusok, gombák) összessége, a bélflóra, tulajdonképpen önálló szervként működik. Nemcsak az emésztésben és a szerves anyagok lebontásában segít, de az immunrendszer működésében is fontos szerepet kap, emellett hatással van a hormonrendszer és az agy működésére, valamint létfontosságú enzimeket és vitaminokat termel. Az antibiotikum a betegséget okozó rossz baktériumok mellett a jótékony hatású baktériumokat is elpusztíthatja, ami a bélflóra felborulásához vezethet, ezzel akár hasmenést előidézve, hosszú távon pedig egyéb betegségeket, például gyomorbélhurutot, Crohn betegséget, depressziót, cukorbetegséget és allergiát okozva. A mikrobák számának és változatosságának csökkenésével kialakuló állapot, a diszbiózis, elkerülhető a szervezet számára nélkülözhetetlen baktériumok és mikroorganizmus visszatelepítésével.

Állítsuk helyre a bélflóra egészségét!

A bél mikrobiótájának helyreállításában sokat segít a probiotikus táplálkozás, vagyis a probiotikus kultúrát tartalmazó élelmiszerek, mint a joghurt, a kefir, az érett sajtok, a savanyú káposzta fogyasztása, és az emésztést megterhelő, zsíros, cukros, fehérlisztes, túlfinomított ételek elhagyása is, de ez önmagában általában nem elég.


A rendelkezésre álló lehetőségek közül az Enterol az egyik legjobb választás az antibiotikum kúra alatt, ugyanis különleges hatóanyaga, a Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgomba nem érzékeny az antibiotikumokra. Nagy előnye tehát a baktériumalapú probiotikumokkal szemben, hogy egy időben bevehető az antibiotikummal, és nem csak órákkal később alkalmazható. Mivel az Enterol nem étrend kiegészítő, hanem gyógyszer, hatékony és megbízható kiegészítő kezelést kínál az antibiotikum-kúra idejére. Mindamellett, hogy védi és regenerálja a bélflórát és a bélcsatornát, serkenti az immunvédelmet is, azaz a megelőzésben is fontos szerepet kap.

Vissza

Keresés