Cikkek
Ma már szinte mindenki tudja, hogy az antibiotikum-kúra következményei elkerülhetőek.

A bűvös szó a PROBIOTIKUM. De hogy mikor, mennyit és melyiket érdemes beszedni, hogy az valóban hatásos legyen, az már nem feltétlenül egyértelmű. Cikkünkben segítünk leegyszerűsíteni a kérdést.

Napjainkban egyre többet hallani arról, hogy a gyomor-bélrendszerben élő különböző mikrorganizmusok (baktériumok, vírusok, gombák) összessége, a bélflóra, tulajdonképpen önálló szervként működik. Nemcsak az emésztésben és a szerves anyagok lebontásában segít, de az immunrendszer működésében is fontos szerepet kap, emellett hatással van a hormonrendszer és az agy működésére, valamint létfontosságú enzimeket és vitaminokat termel. Az antibiotikum a betegséget okozó rossz baktériumok mellett a jótékony hatású baktériumokat is elpusztíthatja, ami a bélflóra felborulásához vezethet, ezzel akár hasmenést előidézve, hosszú távon pedig egyéb betegségeket, például gyomorbélhurutot, Crohn betegséget, depressziót, cukorbetegséget és allergiát okozva. A mikrobák számának és változatosságának csökkenésével kialakuló állapot, a diszbiózis, elkerülhető a szervezet számára nélkülözhetetlen baktériumok és mikroorganizmus visszatelepítésével.

Állítsuk helyre a bélflóra egészségét!

A bél mikrobiótájának helyreállításában sokat segít a probiotikus táplálkozás, vagyis a probiotikus kultúrát tartalmazó élelmiszerek, mint a joghurt, a kefir, az érett sajtok, a savanyú káposzta fogyasztása, és az emésztést megterhelő, zsíros, cukros, fehérlisztes, túlfinomított ételek elhagyása is, de ez önmagában általában nem elég.


A rendelkezésre álló lehetőségek közül az Enterol az egyik legjobb választás az antibiotikum kúra alatt, ugyanis különleges hatóanyaga, a Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgomba nem érzékeny az antibiotikumokra. Nagy előnye tehát a baktériumalapú probiotikumokkal szemben, hogy egy időben bevehető az antibiotikummal, és nem csak órákkal később alkalmazható. Mivel az Enterol nem étrend kiegészítő, hanem gyógyszer, hatékony és megbízható kiegészítő kezelést kínál a antibiotikum-kúra idejére. Mindamellett, hogy védi és regenerálja a bélflórát és a bélcsatornát, serkenti az immunvédelmet is, azaz a megelőzésben is fontos szerepet kap.

Vissza

Keresés