Cikkek
Az életmódváltásra, diétázásra, tisztítókúrára a legideálisabb időszak az év eleje, amikor friss lendülettel foghatunk neki céljaink megvalósításának, és bőven van időnk tökéletes formába lendülni a bikiniszezonra.

A jó hír, hogy semmi sem lehetetlen, a lényeg a tudatosság, meg még néhány apróság… Mit (t)ehetsz a hatékonyságért?

Hogy a diéta ne váljon sziszifuszi küzdelemmé, érdemes már az elején számba venni a lehetőségeket és az akadályokat. A legnagyobb buktatók között szerepel a HALOGATÁS. Ha „bűnöztünk”, akkor inkább elölről kezdjük - később. Gyakran az a probléma, hogy ROSSZ MÓDSZERT választunk, aztán csodálkozunk, hogy az egy-egy táplálékmodult kiiktató csodadiéta csak rövidtávú eredményeket hozott. Állandóan „MÉRLEGELÜNK", pedig a testsúly nem mindig mérvadó, nem szabad iránytűként használni. A fő ellenség pedig a TÜRELMETLENSÉG. Már az elején be kell égetnünk az agyunkba, hogy a testünknek is hozzá kell szoknia az új helyzethez, eredményt pedig csak a befektetett munka hozhat.

Ideális esetben nagyjából 0,5 kg testtömegvesztéssel számolhatsz hetente. Fontos, hogy ezt ne éhezéssel és a létfontosságú tápanyagok megvonásával érd el. Egyél többször kevesebbet, tarts mértéket, és lehetőleg próbálj figyelni a bevitt kalória mennyiségére! A farkaséhség is kikerülhető, ha fenntartod az egyenletes vércukorszintet. Nem kell, hogy élsportoló váljon belőled, de 30-40 percnyi intenzív mozgással meggyorsíthatod a jótékony folyamatokat, és kedvedre alakíthatod a készülő álomalakod.

Legyen rend odabent!

A gyomor- és bélrendszer rendkívül érzékenyen reagál a változásokra, ezért a fogyókúra okozta stressz hatására felborulhat a bélflórád egyensúlya. A bél mikrobiótájának helyreállításáért sokat tehetsz már azzal is, ha olyan probiotikus kultúrát tartalmazó élelmiszereket fogyasztasz, mint a joghurt, a kefir, az érett sajtok vagy a savanyú káposzta. Ha azonban az eddig megszokottól eltérő étrend (gyümölcsökre, zöldségre való áttérés) hatására kialakul egy tartós hasmenéses állapot, már érdemes probiotikumot is szedni melléjük. A jótékony hatású mikroorganizmusok visszapótlásával nem csak a jelentkező gyomorproblémák orvosolhatóak. A mikrobáknak az emésztés megfelelő működésének helyreállításában is szerepük van, emellett támogatják a zsírfelszívódást, az anyagcserét, és megerősítik az immunrendszert.


A gyógyszerként bejegyzett Enterol hatékony és megbízható kezelést kínál a károsodott bélflóra és bélcsatorna egyensúlyának helyreállítására. A Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgombát tartalmazó készítmény a bélnyálkahártyára tapadva fejti ki tápláló hatását, fokozza egyes emésztőenzimek aktivitását, gátolja bizonyos hasmenést okozó baktériumok hatásait, és enyhíti a kellemetlen tüneteket.

Vissza

Keresés