Az Enterol és az antibiotikum

Az antibiotikumok hatása

A bakteriális fertőzések esetén alkalmazott antibiotikumok meggátolják a fertőzést okozó, kórokozó baktériumok szaporodását, vagy elpusztítják azokat. Az alkalmazott antibiotikumok több, különböző baktériumra fejtenek ki hatást, ennek megfelelően tehát más és más spektrumú antibiotikumokról beszélhetünk.

Enterol és antibiotikum

Az antibiotikumok mellékhatásai

Eltérő spektrumuktól függően az antibiotikumok sajnos nemcsak a káros baktériumokat pusztíthatják el, hanem a bélflóra felépítésében kulcsfontosságú, „védő” baktériumok egy részét is.

A „védő” baktériumok pusztulása következtében megváltozhat a bélflóra összetétele, és felborulhat annak egyensúlya is. A bélflóra egyensúlyának megbomlása miatt a „védő” baktériumok nem tudják megóvni az immunrendszert, és betölteni a kórokozó baktériummal szembeni védő-szerepüket. A bélflóra sérülése következtében tehát legyengül a szervezet védelmi rendszere, így a hasmenést okozó baktériumok is könnyen megtelepedhetnek a bélrendszerben. Ezek a baktériumok pedig olyan toxint termelnek, amely hasmenéses tüneteket okoz.

Vizsgálatok kimutatták, hogy az antibiotikum terápiában részesülő betegek akár 30%-ánál is megjelenhetnek a hasmenéses tünetek. Éppen ezért a normál flóra megőrzése és az antibiotikum okozta hasmenés megelőzése érdekében probiotikumok fogyasztása is ajánlott, kiegészítésként az antibiotikum terápia mellé.

Az antibiotikum és a probiotikumok

Az antibiotikumok a kórokozók mellett a baktérium-alapú probiotikumok egyes baktérium összetevőit is elpusztíthatják. Emiatt a baktérium-alapú probiotikum készítményeket nem szabad az antibiotikummal egy időben alkalmazni, csak az antibiotikum bevételét követő néhány órával.

Az Enterol egyedülálló tulajdonságai

A gyógyszer kategóriába tartozó probiotikumok között az Enterol egyedülálló, hiszen az antibiotikumokkal egy időben alkalmazható.

Az Enterol hatóanyaga a Saccharomyces boulardii, amely egy élesztőgomba, amely ellenáll a baktériumok elpusztítására kifejlesztett antibiotikumoknak. Így az antibiotikumok nem képesek az élesztőgomba elpusztítására, ezért a két gyógyszer akár egy időben is bevehető.

A gyógyszerbevételek számának csökkenése javíthatja a gyermekek együttműködését, hiszen kevesebbszer kell túlesni a kellemetlen bevételen.  Ezzel egyidejűleg csökken az elfelejtett bevételek száma is, mivel nem órákkal az antibiotikum alkalmazása utáni időpontra kell időzíteni a probiotikum használatát.

 • Bélflóra

  A bélflóra egészségének megőrzése nagyon fontos!

 • Antibiotikum

  Az antibiotikum nem válogat, nemcsak a rossz, de a jó baktériumokat is elpusztíthatja.

 • Enterol probiotikum

  Az Enterol probiotikum „megvédi” a jó baktériumokat.

 • Hasmenés

  Az Enterol segít megelőzni az antibiotikum-terápia lehetséges bélrendszeri mellékhatásait, mint például a hasmenést.

 • Antibiotikummal egyidőben EnterolAntibiotikummal egy időben bevehető Enterol.

Fel!