A probiotikum szerepe a hasmenés kezelésében

A hasmenés életkortól és nemtől függetlenül bárkinél jelentkezhet. Nem csupán fertőzések, vagy az antibiotikum-kúra válthatja ki, olykor a stressz és egyéb pszichés okok is szerepet játszhatnak benne, és valamilyen gyógyszeres kezelés mellékhatásaként is kialakulhat.

Folytatás »

Mit kell tudni a probiotikumokról, és mikor érdemes őket használni?

Napjainkban a probiotikum szinte már nélkülözhetetlen kísérője egy antibiotikum-kúrának, de hasmenés kiegészítő kezelésére is egyre többen választják a különféle probiotikus készítményeket.

Hatásosak továbbá a betegségek megelőzésében, és akkor is érdemes lehet egy-egy kúrát végigcsinálni, ha olyan bélrendszeri panaszokkal küzdünk, mint a puffadás vagy a rossz emésztés. 

 

Folytatás »

Mi a különbség a baktérium alapú probiotikumok és az élesztőgomba alapú probiotikum között?

A probiotikumokról bizonyára már mindenki hallott, hiszen nap mint nap találkozunk velük hirdetésekben, és az orvosok, gyógyszerészek is előszeretettel ajánlják egy-egy antibiotikum-kúra kiegészítő kezeléseként, vagy egyéb olyan esetekben, amikor hasmenéses állapot áll fenn.


Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a baktérium alapú probiotikumok mellett létezik egy másik altenatíva, az élesztőgomba alapú probiotikum, mely számos tekintetben egyedülálló előnyöket képvisel.

Folytatás »
Fel!