Mit érdemes tudni a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgombáról?

Kezdjük a legfontosabbal: az Enterol hatóanyaga, a Saccharomyces boulardii esetében nem baktériumról, hanem élesztőgombáról beszélünk.

Az Enterol probiotikum egyedül ezt a probiotikus hatóanyagot tartalmazza, vagyis nem kombinált készítmény. Mivel az antibiotikum nem befolyásolja a hatását, ezért nincs is szükség a hatóanyag más szerrel történő kombinálására.

Érdemes ezért ezt a hatóanyagot jobban megismerni.

Folytatás »

Mire figyeljünk a probiotikum alkalmazása során?

Egy-egy probiotikum-kúra napjainkban már az életünk megszokott eleme, hiszen immunerősítés céljából vagy egy enyhe hasmenés kezelésének kiegészítésében kitűnő választás lehet.

Emellett a probiotikumok az antibiotikumos terápia kiegészítőjeként is egyre népszerűbbek.

Folytatás »

A bélflóráról röviden

A bélflóra kifejezést egyre többet halljuk, olvassuk a médiában. Leginkább reklámokban és egészségmegőrzéssel foglalkozó cikkekben, interjúkban találkozhatunk vele. De mit is takar pontosan az elnevezés? Hogyan vigyázhatunk rá, illetve milyen következményekkel jár, ha nem ügyelünk rá eléggé?

Folytatás »

A hasmenésről

A hasmenés az egyik leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma, és rengeteg okra vezethető vissza – néha elég egy kis figyelmetlenség, mondjuk a kézmosás elhagyása étkezés előtt, máskor azonban komoly betegségek állhatnak a háttérben.

Az enyhe hasmenést otthon is kezelhetjük folyadékpótlással és egyszerű diétával – ki nem evett már főtt krumplit néhány napig? –, illetve vény nélkül kapható hasmenés ellenes szerekkel, valamint probiotikumok alkalmazásával.

De ha ez az állapot tartósan fennáll, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni vele.

Folytatás »

Milyen probiotikum hatóanyagok léteznek?

Szervezetünk egy bonyolult rendszer, ahol minden összefügg mindennel.

A normál flórát alkotva jótékony baktériumok milliárdjai dolgoznak azért, hogy a fennálló egyensúly ne bomoljon meg – ezek a mikroorganizmusok részt vesznek többek között a tápanyagok hasznosításában, a vitaminok termelésében és szerepet játszanak az immunrendszer megfelelő működésében.

A normál flóra egyensúlya felborulhat fertőzés esetén vagy antibiotikumos terápia alkalmazásakor. Ilyenkor szükség lehet a bélflóra védelmére, a baktériumok pótlására, valamint a normál flóra regenerálódásának elősegítésére, amit különböző probiotikumok segítségével tehetünk meg.

Folytatás »
Fel!