Mi károsítja a bélflórát?

2017. 01. 12.

A bélflóra, bár nem szerv, mégis legalább olyan fontos munkát és feladatot lát el testünkben, mint létfontosságú szerveink, mégis sokkal kevesebb szó esik róla és ennek megfelelően arról, hogyan védjük, ápoljuk, és segítsük elő regenerálódását. Hasonlóképpen elhanyagolt a bélflóra károsodásának témaköre, illetve a károsodás okai: vegyük sorra, melyek azok a tényezők, amelyek negatív hatással vannak immunrendszerünk ezen fontos részére!

Folytatás »

Az emésztőrendszeri problémákról

2017. 01. 12.

Ami az egészségünket illeti, vannak bizonyos problémák és nehézségek, amelyekről továbbra is nehezen beszélünk, kényesnek tartjuk őket, pedig nagyon is fontos lenne, hogy előtérbe kerüljenek. Ilyenek az emésztőrendszeri panaszok is, amelyek időnként megkeserítik napjainkat.

Folytatás »

Az időskori hasmenés problémája

2016. 06. 03.

A hasmenés ugyanolyan betegség, mint az összes többi, minden életkorban és életminőségben jelentkezhet, kialakulásának pedig számos oka lehet, például fertőzés, ételallergia, ételmérgezés, gyulladás, de akár pszichés okai is lehetnek. Az időskori hasmenés azonban kissé eltér ezektől. Az időskori hasmenés figyelmet igényel, hiszen több kockázattal jár a megbetegedés, mint fiatal korban.

Folytatás »

A felnőttkori hasmenésről

2016. 05. 26.

Vannak bizonyos kényes témák, amelyekről – akármennyire is égetőek legyenek – bizony nehezen beszélünk, pedig igazán fontos lenne mindezt megtenni. Ilyen téma a hasmenés jelensége is, amelyet különösen felnőttkorban tartunk érzékeny, esetleg kínos kérdésnek. Ne feledjük: ez is az életünk része! Most segítünk abban, hogyan kezelhetik a problémát.

Folytatás »

Milyen hatásai vannak a probiotikum szedésének?

2016. 05. 13.

A probiotikum egy, az emberi szervezet számára igen hasznos és sok esetben szükséges készítmény, amely a bélflóra, és ezáltal a megfelelő immunműködés fenntartását, valamint helyreállítását garantálhatja. Mi is a bélflóra? A bélflóra bélrendszerünkben élő olyan baktériumok milliárdjai, melyek jelenléte hasznos szervezetünkre  nézve. Ez sérül a fertőzéseknél, vagy a komolyabb antibiotikum kezeléseknél. Ezért van szükségünk a probiotikus szerekre.

Folytatás »
Fel!