Mit érdemes tudni a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgombáról?

Kezdjük a legfontosabbal: az Enterol hatóanyaga, a Saccharomyces boulardii esetében nem baktériumról, hanem élesztőgombáról beszélünk.

Az Enterol probiotikum egyedül ezt a probiotikus hatóanyagot tartalmazza, vagyis nem kombinált készítmény. Mivel az antibiotikum nem befolyásolja a hatását, ezért nincs is szükség a hatóanyag más szerrel történő kombinálására.

Érdemes ezért ezt a hatóanyagot jobban megismerni.

Természetes, biztonságos, hatásos

A Saccharomyces boulardii egy élesztőgomba, amelyet 1923-ban, Indokínában izolált a licsi és a mangó héjából egy francia kutató, bizonyos Henry Boulard.

Boulard az 1920-as években sokat utazgatott a környéken, és az egyik kolerajárvány idején észrevette, hogy a helyiek egy speciális, gyümölcsből készült teát fogyasztanak.

A tea állítólag nemcsak jó volt a hasmenés ellen, de meg is előzte a kolera egyik legsúlyosabb tünetét jelentő problémát.

Innen jött az ötlet.

A Saccharomyces boulardii sikere

A gyümölcsökben megtalálható trópusi élesztőgombafajta nem robbant be rögtön a nemzetközi közéletbe, azonban a század közepének kutatásait követően a hasmenés kezelésének egyik leghatásosabb gyógyszerévé vált.

A gyártást átvevő cég az egyik legelismertebbnek számít, és a folyamatos tökéletesítéssel a világ egyik piacvezető termékévé tette a készítményt.

A Saccharomyces boulardii mögött közel 400 olyan klinikai vizsgálat, tanulmány és publikáció áll, amely a hasmenéssel kapcsolatos felhasználási területeken, szakmailag egyértelmű igazolja a hatóanyag jelentőségét.

A természetes eredetű hatóanyag megfelelő adagolásban, biztonságosan fogyasztható. A gyártási eljárás is speciális, amely biztosítja a kellő élesztőgomba mennyiséget, és a készítmény biztonságos eltarthatóságát is garantálja.

Mik a Saccharomyces boulardii előnyei?

Nem véletlen, hogy az Enterol ezt a speciális élesztőgombát használja hatóanyagként, hiszen a Saccharomyces boulardii antimikrobás védőhatása mellett bizonyos baktérium toxinok semlegesítésére is alkalmas.

Ennek is köszönhető, hogy az ezt a hatóanyagot tartalmazó készítmények rendkívüli előnyöket szolgáltatnak a hasmenés kiegészítő terápiájában.

A hatóanyag hozzájárul a sérült bélflóra helyreállításához, valamint erősíti az immunrendszert.

Mivel nem baktérium, hanem élesztőgomba, ezért a Saccharomyces boulardiit tartalmazó Enterol gond nélkül beszedhető az antibiotikummal együtt, egy időben.

Az antibiotikum ugyanis nem csökkenti annak hatását, mivel nincs hatással az élesztőgombára, nem képes annak elpusztítására, mint számos a baktérium-tartalmú probiotikumokban lévő baktériumok esetében.

Fel!