Az időskori hasmenés problémája

A hasmenés ugyanolyan betegség, mint az összes többi, minden életkorban és életminőségben jelentkezhet, kialakulásának pedig számos oka lehet, például fertőzés, ételallergia, ételmérgezés, gyulladás, de akár pszichés okai is lehetnek. Az időskori hasmenés azonban kissé eltér ezektől. Az időskori hasmenés figyelmet igényel, hiszen több kockázattal jár a megbetegedés, mint fiatal korban.

Folytatás »

A felnőttkori hasmenésről

Vannak bizonyos kényes témák, amelyekről – akármennyire is égetőek legyenek – bizony nehezen beszélünk, pedig igazán fontos lenne mindezt megtenni. Ilyen téma a hasmenés jelensége is, amelyet különösen felnőttkorban tartunk érzékeny, esetleg kínos kérdésnek. Ne feledjük: ez is az életünk része! Most segítünk abban, hogyan kezelhetik a problémát.

Folytatás »

A bélflóra védelméről

A bélflóra szervezetünk kevéssé megfogható és gyakran elfeledett védelmi rendszere, s mivel a legtöbben kevésbé ügyelünk rá, mint testünk egyéb létfontosságú részeire és szerveire, elhanyagolása gyakran vezet problémákhoz, rendellenes működéshez. A bélflórának nem csak bennünket kell védenie, hanem nekünk is vigyáznunk kell erre az összetett mikroorganizmus-hálózatra; célszerű körültekintően védelmeznünk, hogy megelőzzük a bajt.

Folytatás »

Mire figyeljünk a probiotikum alkalmazása során?

Egy-egy probiotikum-kúra napjainkban már az életünk megszokott eleme, hiszen immunerősítés céljából vagy egy enyhe hasmenés kezelésének kiegészítésében kitűnő választás lehet.

Emellett a probiotikumok az antibiotikumos terápia kiegészítőjeként is egyre népszerűbbek.

Folytatás »

A hasmenésről

A hasmenés az egyik leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma, és rengeteg okra vezethető vissza – néha elég egy kis figyelmetlenség, mondjuk a kézmosás elhagyása étkezés előtt, máskor azonban komoly betegségek állhatnak a háttérben.

Az enyhe hasmenést otthon is kezelhetjük folyadékpótlással és egyszerű diétával – ki nem evett már főtt krumplit néhány napig? –, illetve vény nélkül kapható hasmenés ellenes szerekkel, valamint probiotikumok alkalmazásával.

De ha ez az állapot tartósan fennáll, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni vele.

Folytatás »
Fel!