Milyen probiotikum hatóanyagok léteznek?

2015. 12. 15.

Szervezetünk egy bonyolult rendszer, ahol minden összefügg mindennel.

A normál flórát alkotva jótékony baktériumok milliárdjai dolgoznak azért, hogy a fennálló egyensúly ne bomoljon meg – ezek a mikroorganizmusok részt vesznek többek között a tápanyagok hasznosításában, a vitaminok termelésében és szerepet játszanak az immunrendszer megfelelő működésében.

A normál flóra egyensúlya felborulhat fertőzés esetén vagy antibiotikumos terápia alkalmazásakor. Ilyenkor szükség lehet a bélflóra védelmére, a baktériumok pótlására, valamint a normál flóra regenerálódásának elősegítésére, amit különböző probiotikumok segítségével tehetünk meg.

Folytatás »

A probiotikum szerepe a hasmenés kezelésében

2015. 12. 03.

A hasmenés életkortól és nemtől függetlenül bárkinél jelentkezhet. Nem csupán fertőzések, vagy az antibiotikum-kúra válthatja ki, olykor a stressz és egyéb pszichés okok is szerepet játszhatnak benne, és valamilyen gyógyszeres kezelés mellékhatásaként is kialakulhat.

Folytatás »

Mit kell tudni a probiotikumokról, és mikor érdemes őket használni?

2015. 11. 04.

Napjainkban a probiotikum szinte már nélkülözhetetlen kísérője egy antibiotikum-kúrának, de hasmenés kiegészítő kezelésére is egyre többen választják a különféle probiotikus készítményeket.

Hatásosak továbbá a betegségek megelőzésében, és akkor is érdemes lehet egy-egy kúrát végigcsinálni, ha olyan bélrendszeri panaszokkal küzdünk, mint a puffadás vagy a rossz emésztés. 

 

Folytatás »

Mi a különbség a baktérium alapú probiotikumok és az élesztőgomba alapú probiotikum között?

2015. 10. 28.

A probiotikumokról bizonyára már mindenki hallott, hiszen nap mint nap találkozunk velük hirdetésekben, és az orvosok, gyógyszerészek is előszeretettel ajánlják egy-egy antibiotikum-kúra kiegészítő kezeléseként, vagy egyéb olyan esetekben, amikor hasmenéses állapot áll fenn.


Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a baktérium alapú probiotikumok mellett létezik egy másik altenatíva, az élesztőgomba alapú probiotikum, mely számos tekintetben egyedülálló előnyöket képvisel.

Folytatás »

Enterol blog

Üdvözlünk a blogunkon, amit azért hoztunk létre, hogy minél jobban megismerd a probiotikumokat! Hogyan működnek, milyen betegség esetén ajánlott a szedésük vagy mi a különbség közöttük?

Keresés