A jó és a rossz baktériumok szerepe

2016. 03. 31.

A "jó", vagy „védő” baktériumok nem ellenségei a szervezetünknek, sőt, rendkívül fontos segítséget nyújtanak abban, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön.

A "rossz", a megbetegedéseket okozó baktériumokra ellenben oda kell figyelnünk. Az immunrendszer erősítése utóbbiak okozta fertőzések kivédése miatt is fontos.

Az egészséges bélflóra ideális esetben jóval magasabb arányban tartalmaz „jó” baktériumokat. A cél az, hogy az arány ne változzon, hiszen a normál bélflóra összetétele alapvetően befolyásolja például az emésztő- és immunrendszer működését.

Folytatás »

Mit érdemes tudni a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgombáról?

2016. 03. 29.

Kezdjük a legfontosabbal: az Enterol hatóanyaga, a Saccharomyces boulardii esetében nem baktériumról, hanem élesztőgombáról beszélünk.

Az Enterol probiotikum egyedül ezt a probiotikus hatóanyagot tartalmazza, vagyis nem kombinált készítmény. Mivel az antibiotikum nem befolyásolja a hatását, ezért nincs is szükség a hatóanyag más szerrel történő kombinálására.

Érdemes ezért ezt a hatóanyagot jobban megismerni.

Folytatás »

Mire figyeljünk a probiotikum alkalmazása során?

2016. 03. 24.

Egy-egy probiotikum-kúra napjainkban már az életünk megszokott eleme, hiszen immunerősítés céljából vagy egy enyhe hasmenés kezelésének kiegészítésében kitűnő választás lehet.

Emellett a probiotikumok az antibiotikumos terápia kiegészítőjeként is egyre népszerűbbek.

Folytatás »

A bélflóráról röviden

2016. 02. 29.

A bélflóra kifejezést egyre többet halljuk, olvassuk a médiában. Leginkább reklámokban és egészségmegőrzéssel foglalkozó cikkekben, interjúkban találkozhatunk vele. De mit is takar pontosan az elnevezés? Hogyan vigyázhatunk rá, illetve milyen következményekkel jár, ha nem ügyelünk rá eléggé?

Folytatás »

A hasmenésről

2015. 12. 15.

A hasmenés az egyik leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma, és rengeteg okra vezethető vissza – néha elég egy kis figyelmetlenség, mondjuk a kézmosás elhagyása étkezés előtt, máskor azonban komoly betegségek állhatnak a háttérben.

Az enyhe hasmenést otthon is kezelhetjük folyadékpótlással és egyszerű diétával – ki nem evett már főtt krumplit néhány napig? –, illetve vény nélkül kapható hasmenés ellenes szerekkel, valamint probiotikumok alkalmazásával.

De ha ez az állapot tartósan fennáll, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni vele.

Folytatás »

Enterol blog

Üdvözlünk a blogunkon, amit azért hoztunk létre, hogy minél jobban megismerd a probiotikumokat! Hogyan működnek, milyen betegség esetén ajánlott a szedésük vagy mi a különbség közöttük?

Keresés