A felnőttkori hasmenésről

2016. 05. 26.

Vannak bizonyos kényes témák, amelyekről – akármennyire is égetőek legyenek – bizony nehezen beszélünk, pedig igazán fontos lenne mindezt megtenni. Ilyen téma a hasmenés jelensége is, amelyet különösen felnőttkorban tartunk érzékeny, esetleg kínos kérdésnek. Ne feledjük: ez is az életünk része! Most segítünk abban, hogyan kezelhetik a problémát.

Folytatás »

Milyen hatásai vannak a probiotikum szedésének?

2016. 05. 13.

A probiotikum egy, az emberi szervezet számára igen hasznos és sok esetben szükséges készítmény, amely a bélflóra, és ezáltal a megfelelő immunműködés fenntartását, valamint helyreállítását garantálhatja. Mi is a bélflóra? A bélflóra bélrendszerünkben élő olyan baktériumok milliárdjai, melyek jelenléte hasznos szervezetünkre  nézve. Ez sérül a fertőzéseknél, vagy a komolyabb antibiotikum kezeléseknél. Ezért van szükségünk a probiotikus szerekre.

Folytatás »

A bélflóra védelméről

2016. 04. 15.

A bélflóra szervezetünk kevéssé megfogható és gyakran elfeledett védelmi rendszere, s mivel a legtöbben kevésbé ügyelünk rá, mint testünk egyéb létfontosságú részeire és szerveire, elhanyagolása gyakran vezet problémákhoz, rendellenes működéshez. A bélflórának nem csak bennünket kell védenie, hanem nekünk is vigyáznunk kell erre az összetett mikroorganizmus-hálózatra; célszerű körültekintően védelmeznünk, hogy megelőzzük a bajt.

Folytatás »

Az antibiotikum és a probiotikum kapcsolata

2016. 04. 07.

Szervezetünk harmonikus működése, a bélflóra védelme érdekében az antibiotikum-kúrát érdemes probiotikumok fogyasztásával kiegészíteni.

Számtalan reklámot láthattunk már a témával kapcsolatban, de nem mindig világos, hogy a háziorvosok és gyógyszerészek miért fektetnek nagy hangsúlyt arra, hogy ezt elmondják a pácienseknek.

Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy bemutassuk az antibiotikumok és a probiotikumok kapcsolatát.

Folytatás »

Bélflóránk állapota is befolyásolja immunrendszerünk állapotát

2016. 04. 04.

Ha az egészséges bélflóra kritikus egyensúlya felborul, akkor azt nem csupán a bél-, hanem az immunrendszer is teljesítőképességét is befolyásolja.

Szervezetünk immunvédelmi vonalában ugyanis kiemelt szerepet kapnak a bélrendszerben megtalálható baktériumok, amelyek épen tartása kulcsfontosságú egészségünk megőrzése érdekében.

Folytatás »

Enterol blog

Üdvözlünk a blogunkon, amit azért hoztunk létre, hogy minél jobban megismerd a probiotikumokat! Hogyan működnek, milyen betegség esetén ajánlott a szedésük vagy mi a különbség közöttük?

Keresés