Az Enterol hatóanyaga

Az Enterol kategóriájában egyedülálló, probiotikus hatású gyógyszer.

Az Enterol hatóanyaga

Az Enterol hatóanyaga

Az Enterol hatóanyaga a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgomba, mely a sörélesztők csoportjába tartozik. Nevét Henry Boulard francia kutató után kapta, aki dél-ázsiai gyümölcsökben fedezte fel az 1920-as években.

Ez az élesztőgomba segít fenntartani a normál bélflóra egyensúlyát, erősíti az immunrendszert és segít visszaállítani a normális bélfunkciókat.

Az Enterol hatóanyagának előállítása

Az Enterol hatóanyagának előállítása fagyasztva szárítással, azaz liofilizálással történik. A készítményben ez a gyógyszertechnológiai eljárás biztosítja az élesztőgomba sejtjeinek megfelelő számát, vitalitását és stabilitását. A készítmény ezáltal szobahőmérsékleten is gond nélkül eltartható.

Az Enterol hatásmechanizmusa

Az Enterol egyedülálló hatása a készítmény élesztőgomba-tartalmának köszönhető. A baktériumokat tartalmazó probiotikum készítményekkel ellentétben az Enterol az antibiotikummal azonos időben is bevehető, ez pedig egyedülálló a probiotikus gyógyszerek között. Nem kell órákat várni az antibiotikum bevétele után, az Enterol az antibiotikum-terápiával egy időben is alkalmazható. Ez egyrészt javítja a gyermekek együttműködését, hiszen csak egyszer kell túlesni a gyógyszerek bevételén, másrészt csökkenti annak az esélyét, hogy elfelejtjük bevenni vagy beadni a probiotikumot.

Miért érdemes élesztő alapú probiotikumot választani? A kérdésre Prof. Dr. Arató András gyermekgyógyász, gyermek-gasztroenterológus válaszol. Tekintse meg filmünket! »

Miért egyedülálló az Enterol?

Az Enterollal ellentétben a baktérium-alapú probiotikum egyes összetevőit az antibiotikumot elölhetik, ha egy időben alkalmazzuk velük, így pedig veszít hatékonyságából. Pontosan ezért a baktérium-alapú probiotikumokat csak az antibiotikum bevétele után néhány órával szabad bevenni. Ez megnehezíti a hasmenés megelőzésére vagy megszüntetésére irányuló probiotikus kezelés ütemezését, ami miatt gyakran elfelejtődik a szükséges adagok bevétele.

Az Enterol és az antibiotikum egy idejű bevételének egyedülálló lehetősége feloldja ezt a problémát. Az Enterol hatóanyagát képező élesztőgombára a baktériumfertőzés megszüntetésére kifejlesztett antibiotikumok nincsenek hatással, nem képesek elölni az Enterol hatóanyagát, így egyszerre vehető be a kettő.

A hatóanyag további előnye, hogy az élesztőgomba sejtek mérete átlagosan 10-szer nagyobb a baktérium sejtekéhez képest. Ennek köszönhetően elmondható, hogy az Enterolban lévő Saccharomyces boulardii a probiotikus hatást igen nagy felületen képes biztosítani a bél érintett szakaszain.

Fel!